Mniam mniam


A dzisiaj zjem…
July 14, 2006, 10:02 am
Filed under: antymoniaste

Trywialne ale pyszne.

Fasolka szparagowa, pół kilo. Obrać, ugotować, nieco przestudzić.

I polać sosem zrobionym z: soku z połowy cytryny, wyciśniętego ząbku czosnku, 2 łyżek oliwy, odrobiny soli i pieprzu.

Mlask.

Mam brokuła i nie zawaham się go użyć – oczekuję propozycji.


1 Comment so far
Leave a comment

na brokuła:
1. Proste: zblanszować roztentegowanego w różyczki (czyli na 3 minuty do wrzątku, przestudzić, do mąki, do jajka roztrzepanego z solą i pieprzem i do bułki tartej podsypanej jakimiś dobrymi ziółkami i zrumienic na patelni z każdej strony na oliwie. Do tego sosik czosnkowy i pycha🙂

2. Złożone: ugotować różyczki, dodać sos serowy (zrobić tradycyjny beszamel i dodać do niego starty żółty ser + zioła) i do tego makaron.
🙂

Comment by rogatek




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: