Mniam mniam


nadziewana cukinia
August 28, 2006, 4:31 pm
Filed under: Uncategorized
  • Dwie cukinie, długie jak przedramię, w miarę cienkie jak nadgarstek.
  • 30 dkg miesa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 papryka słodka i 2cm^2 papryki ostrej
  • kartonik siekanych pomidorów Podravki, z czosnkiem i bazylią
  • trochę żółtego startego sera

Cebulę drobno posiekałam, zeszkliłam na oliwie, dodalam do tego mięso, rozciapałam na drobno. Cukinię przekroiłam wzdłuż i w poprzedk, wydrążyłam środki tak, żeby z każdej cukinii powstały 4 łódeczki. Do mięsa dorzuciłam pokrojono drobno paprykę słodką i jeszcze drobniej ostrą. I jeszcze pokrojone kawałki wyciągnięte z cukinii. Całość zalałam zawartością kartonika z pomidorami i się dusiło w spokoju. A jak już uznałam, że dosyć tego dobrego, to nadziałam masą łódeczki cukiniowe, wsadziłam je do naczynia żaroodpornego, posypałam serem, skropiłam i wstawiłam do piekarnika. Wyjęłam jak cukinia wyglądała na nie-surową, ale nie pamiętam ile to trwało, nie za dużo.


3 Comments so far
Leave a comment

Ja zrobiłam ostatnio farsz z cebuli, mięsa, pieczarek i miąższu cukiniowego. Bezpomidornie i bezpaprycznie, za to grzybnie.

Comment by UlaK

Cos od dawna Agus nie ma nowych przepisow😉

Comment by Tuning

Agusia ostatnio nie miała weny do gotowania. Ale już się naprawiam.

Comment by agusia




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: